Staplehurst Station

Staplehurst Station Staplehurst Station Staplehurst Station Staplehurst Station Staplehurst Station Staplehurst Station

Client: Southeastern Railway

Location: Staplehurst, Kent

A Design and Build project to construct a new 300 space car park servicing this exceptionally busy station. Assessed as a higher risk project due to the close proximity to the existing station drop off point together with the location of LV underground as well as overhead cables.

Project included removal of 2,500m3, installation of a 300m3 attenuation tank and the surfacing of both the new and existing car parks. This was the first ever project for both Network Rail and Southeastern to approve use of a cold asphalt base and binder course which has the benefits of using 95% recycled materials.