Tadworth Station

Tadworth Station Tadworth Station Tadworth Station Tadworth Station

Client: Malla Rail

Location: Tadworth, Surrey

This contract was to transform the station making it fully DDA compliant, involving the creation of a 38 metre long DDA ramp.

This site was extremely tight and we had to ensure access to the platform for the public and commuters was maintained at all times, at this busy suburban station which enjoys a steady flow of people and trains throughout the day.

The logistical challenge was due to the new structure being formed using 43,000 bricks (as opposed to concrete) for asthetics, to blend in with the existing station buildings. A new staircase had to be created prior to the demolition of the existing one. Once the DDA ramp was completed, hand rails, lighting, CCTV, fencing and extensive associated landscaping were also installed and completed.